Във видеообръщение министър-председателят Кирил Петков определи вчерашното заседание на Консултативния съвет

...
Във видеообръщение министър-председателят Кирил Петков определи вчерашното заседание на Консултативния съвет
Коментари Харесай

Петков: Още този месец ще отида до Република Северна Македония

Във видеообръщение министър-председателят Кирил Петков определи вчерашното съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност като навременна и потребна полемика, оповестиха от държавната пресслужба.

По думите му дискусията е посочила, че всички участници споделят една обща цел – излизането от застоя в връзките с Република Северна Македония и даването на ново начало в устрема към добросъседство.

Правителството ще стартира работа по осъществяването на програмата в другите области, а правата на българите в Македония ще са в центъра на напъните му, декларира министър председателят Кирил петков.

Още този месец ще отида до Република Северна Македония, с цел да покажем, че през градивен разговор и диалогични дейности можем да създадем доста повече от това, което се е случвало през последните години. Заедно можем повече, споделя още министър-председателят.

Премиерът се е самоизолирал, оповестиха по-рано от държавната пресслужба, но във видеобръщение довечера Кирил Петков удостовери желанието си да посети Скопие този месец.

„ Първо, тъй като ни е ред, само че по-важното е - тъй като желаеме да покажем, че през градивен разговор, диалогични дейности, ние може да създадем доста повече, от което се е случвало последните няколко години. Заедно можем повече! “, съобщи Петков.

Ще работим за бърз прогрес в договарянията с Република Северна Македония и правата на българите там ще са в центъра на напъните ни, съобщи министър председателят Кирил Петков във видеообръщението във връзка вчерашния Консултативен съвет по национална сигурност.

„ Зададохме и нов старт на разговора, който би трябвало да се случи в идващите месеци с Република Северна Македония- в този нов старт би трябвало да обсъдим тематики, значими за двете страни, като правата на българите в Северна Македония, както и за обща инфраструктура, общ културен календар, евроинтеграция, история “.

По-рано през днешния ден беше обявено, че визитата на Кирил петков в Скопие се анулира. След това от държавната пресслужба прецизираха: " Посещението на премиера Кирил Петков в Скопие не се анулира, а се отсрочва ". Засега не е ясно за коя дата се отсрочва визитата, то трябваше да се състои на 18 януари.

След извършеното в понеделник при президента заседание на КСНС председателят на Народното събрание Никола Минчев се почувствал зле и след изработен тест е открито, че е позитивен за COVID-19. От държавния пресцентър към този момент оповестиха, че министър председателят Кирил Петков, началникът на кабинета му Лена Бориславова, както и вицепремиерът и финансов министър Асен Василев са се самоизолирали. Петков ще бъде заместван от вицепремиера Калина Константинова за присъствени задължения в страната. Василев ще работи отдалечено. Президентът Румен Радев и представителите на екипа му, които участваха в КСНС, също са се самоизолирали.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР